Frank Adams

Frank Adams studeerde directie Eerste en Tweede Fase aan het Brabants Conservatorium.

Tijdens zijn opleiding heeft Adams het geluk gehad te hebben kunnen samenwerken met zowel Etienne Siebens, Otto Tausk als Jorma Panula. Voor zijn afstudeerproject gaf de directie van het Conservatorium van Utrecht hem de volledige vrijheid om zijn eigen project in te vullen. In samenwerking met de operaklas maakte Adams een eigentijdse productie van Mozarts 'Le Nozze di Figaro', 'Cosi fan Tutte' en 'Don Giovanni'. Het resulteerde in één werkweek gevolgd door drie concerten. De jury, bestaande uit Jan Stulen, Charlotte Margiono en Etienne Siebens, was lovend over het project. “Hij weet perfect zijn Mozart-kennis en muzikaal inzicht over te brengen op de orkestmusici en hij heeft een enorm gevoel voor communicatie met alle zangers.”

Tijdens zijn studie volgde Adams masterclasses bij orkesten als Holland Symfonia, het Russian State Orchestra in Moskou en het State Orchestra of Bulgarian Ruse. Na zijn afstuderen wordt Adams gecoacht door Etienne Siebens en Wim Witteman. Bij Witteman bestudeert hij het gehele repertoire van de klassieke muziek door harmonische en structurele analyses te maken. Voor zijn werk ontving hij de Cultuurprijs van de Provincie Brabant 2018.

Adams heeft de basis voor het uitvoeren van klassieke muziek in de uitvoeringspraktijk van de 18e eeuw (de eeuw van de Verlichting) gevonden in de overtuiging dat kennis en begrip van deze uitvoeringspraktijk essentieel zijn voor het uitvoeren van het gehele muzikale repertoire. De masterstudie “Musicologie” aan de Universiteit Utrecht stelt hem in staat zijn interesse te verdiepen. In 2016 behaalde hij zijn masterdiploma. Daarnaast kreeg hij de unieke kans om de volledige Beethoven-symfonieëncyclus te bestuderen bij Frans Brüggen en zijn Orkest van de 18e Eeuw.

Adams is artistiek leider en chef-dirigent van Kamerata Zuid, het nieuwe professionele Kamerorkest van de Tilburg. Hij dirigeerde belangrijke orkesten als Asko/Schönberg Ensemble, JONG Ensemble, Janacek Philharmonic Orchestra, Chamber Orchestra of the Congress Buenos Aires, Chamber Orchestra and Choir of Resistencia (Chaco), National Youth Orchestra of Argentina (El Sistema), Youth Orchestra of the city Buenos Aires, Club Classique en Orquesta Sinfònica de Corrientes en Orquesta Sinfònica de Provincia Chaco.